Prins William steunt landen die republiek willen worden

Vorsten

26-03-2022 09:42:03

Prins William steunt landen die geen onderdeel meer willen zijn van het Gemenebest. De hertog van Cambridge zei volgens Britse media tijdens een receptie op de Bahama’s met de gouverneur-generaal dat hij er “respect” voor heeft als landen besluiten republiek te worden.

Tijdens een bezoek aan Jamaica eerder deze week zei premier Andrew Holness dat het Caribische eiland onafhankelijk wil worden. Zaterdag reageerde William daar in een toespraak op. “We steunen met trots en respect jullie beslissingen over de toekomst. Relaties evolueren. Vriendschap houdt stand”, zei de prins tegen tegen de landen die hij de afgelopen week heeft bezocht.

Prins William en zijn vrouw Catherine sluiten hun achtdaagse reis door de Cariben zaterdag af. Ze hebben op de Bahama’s nog enkele bezoeken gepland staan.

De rondreis werd overschaduwd door demonstraties van lokale inwoners vanwege onder meer het slavernijverleden en de rol van het Verenigd Koninkrijk daarin. De prins zei woensdag in een speech op Jamaica dat hij de rol van zijn land in het slavernijverleden “betreurt”.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel