William alleen op Empire State Building

Vorsten

10-12-2014 00:56:00

NEW YORK – Prins William bezocht dinsdag in New York zonder zijn vrouw Catherine de wolkenkrabber Empire State Building. Helaas was het uitzicht vanaf de 86e verdieping van het iconische gebouw beperkt vanwege slecht weer.

Naast het beroemde uitzichtpunt bezocht de prins een evenement in het gebouw, waarbij hij prijzen uitdeelde aan Amerikaanse bedrijven die zaken met het Verenigd Koninkrijk willen doen. De Hertogin van Cambridge had het bezoek aan het Empire State Building niet in haar agenda staan, maar verwacht werd dat ze toch met haar man zou meekomen. Catherine is nooit eerder in New York geweest en zou enthousiast over het programmaonderdeel zijn geweest.

Maandag besloot ze ook mee te gaan naar een receptie met Hillary en Chelsea Clinton, hoewel dit niet in haar agenda stond. Dinsdag bleek de vijf maanden zwangere hertogin toch voor haar geplande rustmoment te kiezen.

Zondag werd het paar na aankomst in New York verwelkomd door het Empire State Building, dat ter ere van de Britse royals rood, wit en blauw verlicht was. Hun driedaagse bezoek wordt dinsdagavond afgesloten met een gala-avond voor de universiteit van het Schotse St. Andrews, waar de twee elkaar leerden kennen.

Meer Verenigd Koninkrijk