Prinses Anne centraal in documentaire voor 70e verjaardag

Vorsten

2020-07-03 20:03:39

De Britse televisiezender ITV markeert de zeventigste verjaardag van prinses Anne met een speciale documentaire, genaamd ‘Princess Royal: Anne at 70’. De enige dochter van koningin Elizabeth is op 15 augustus jarig. Een datum voor de uitzending is nog niet bekendgemaakt, zo meldde de Daily Express vrijdag.

Prinses Anne staat bekend als de ‘no nonsense’ prinses, die net als haar vader prins Philip nooit te beroerd is om haar mening te geven, ook al is die niet politiek correct. De ‘princess royal’, zoals haar bijzondere koninklijke titel luidt, behoort sinds jaar en dag tot de hardst werkende leden van het koningshuis. Meestal voert zij zelfs de ranglijst aan.

Voor de documentaire volgde ITV de prinses over een langere periode, hetgeen ook voor Anne even wennen was omdat de aandacht van de media meestal uitgaat naar de jongere garde: William en Catherine en Harry en Meghan bijvoorbeeld. Dat dit ook weleens pijn doet, bleek uit een eerder openharig interview met de prinses. Daarin raadde ze de nieuwe generatie aan niet steeds het wiel opnieuw te willen uitvinden maar ook eens te kijken naar de beproefde werkwijze van de oudere generatie.

Aan de documentaire wordt meegewerkt door Annes kinderen Peter Phillips en Zara Tindall, en door haar tweede echtgenoot Tim Laurence.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt