Prinses Anne geeft lintje aan BAFTA-winnaar Steve Backshall

Vorsten

04-11-2021 15:26:27

Prinses Anne heeft Steve Backshall woensdag een lintje overhandigd. De 48-jarige natuurbeschermer en tv-presentator kreeg de ridderorde vanwege zijn inzet voor verschillende goede doelen die zich bezighouden met natuurbehoud. Backshall won in 2015 een BAFTA voor het BBC-programma Big Blue Live over het onderwaterleven in Monterey Bay in Californië.

Backshall, die zich voortaan lid in de Orde van het Britse Rijk (MBE) mag noemen, is momenteel betrokken bij een internationaal project ter bescherming van het regenwoud in Guatamala. Tegen Evening Standard zei hij dat hij iedereen wil aanmoedigen geld in te zamelen om zo een stukje regenwoud te kopen. “Je haalt een tientje op en je redt een tropische boom, je haalt 100 pond op en je redt een half voetbalveld”, legde hij uit. Na de uitreiking sprak de presentator van programma’s als Deadly 60 en Blue Planet Live, met de prinses over het project. “Ik vroeg haar of ze ook zou willen investeren. Ze lachte. Ze zei geen nee”, grapte hij.

Tijdens de ceremonie kreeg ook een aantal andere Britten een onderscheiding. Zo ontving John Hajdu een lintje voor zijn inzet voor educatie over de Holocaust, en werd docent Zane Powles onderscheiden voor het persoonlijk rondbrengen van maaltijden voor scholieren tijdens de lockdown.

Elk jaar krijgen honderden Britten, zowel bekenden als onbekenden, een koninklijke onderscheiding. Normaal gesproken ontvangen zij deze uit handen van koningin Elizabeth, maar zij doet het na een opname in het ziekenhuis wat rustiger aan. In het verleden liet zij zich ook al eens vervangen door haar zoon prins Charles of haar kleinzoon prins William.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft