Prinses Eugenie bespreekt kunst Buckingham Palace op Britse tv

Vorsten

2021-09-08 18:03:59

De Britse prinses Eugenie is woensdag eenmalig te zien in het programma Sky Arts van de Britse tv-zender Sky. De dochter van prins Andrew en Sarah Fergusson geeft in de aflevering haar kijk op de schilderijen van Buckingham Palace, die momenteel tentoongesteld worden voor publiek.

De 31-jarige royal geeft op haar eigen Instagram-account alvast een voorproefje van de aflevering. Daarin praat ze met presentatrice Kate Bryan onder meer over haar eigen kunstenaarsambities. “Als kind wilde ik kunstenaar worden, maar mijn kunstenaarschap bleef bij cadeaus van papier-maché voor mijn ouders die ze met verjaardagen of kerst kregen.”

Ook vertelt Eugenie dat ze tijdens haar studie kunstgeschiedenis les kreeg over de schilderijen die in het paleis van haar grootmoeder Elizabeth te zien zijn. “Ik heb op mijn zestiende een schilderij uit de Royal Collection op school bestudeerd.”

De tentoonstelling waarover de uitzending van Sky Arts gaat, heet Masterpieces from Buckingham Palace. Deze tentoonstelling is nog te zien tot 13 februari.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig