Queen Elizabeth deelt op verjaardag Charles foto

Vorsten

14-11-2021 17:39:28

Koningin Elizabeth feliciteert haar zoon Charles zondag met zijn verjaardag via het Twitteraccount van haar woonpaleis Buckingham Palace. Met de felicitaties deelt het paleis van de koningin ook een zwart-witfoto waarop Charles zijn moeder een handkus geeft.

“Ik wens de prins van Wales een fijne verjaardag vandaag”, staat er op Twitter bij de foto. Wanneer de foto gemaakt is is onduidelijk, maar gezien de sportieve kleding van Charles was het bij een polowedstrijd. De prins is altijd een fervent speler van deze actieve paardensport geweest.

De 73ste verjaardag van de kroonprins viel deze zondag samen met Remembrance Day, de dag waarop Groot-Brittannië onder meer de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenkt. De koninklijke familie doet dit traditiegetrouw tijdens een ceremonie bij het oorlogsmonument in Whitehall, Londen. Ook Charles was aanwezig bij de kranslegging.

Koningin Elizabeth zou aanvankelijk ook bij de dienst aanwezig zijn, maar Buckingham Palace liet zondagochtend weten dat zij vanwege rugklachten in Windsor moest blijven. De blessure zou naar verluidt geen verband houden met de eerdere gezondheidsklachten waarvoor de 95-jarige koningin op doktersadvies enkele weken rust moest houden.

Meer Verenigd Koninkrijk