Queen schrijft brief aan deelnemers Royal Ascot

Vorsten

16-06-2020 12:55:21

Vanwege de coronacrisis vindt Royal Ascot, de jaarlijkse paardenrace in Ascot, dit jaar plaats zonder publiek. Dat betekent dus ook dat koningin Elizabeth voor het eerst in 75 jaar niet van de partij is. De Queen heeft volgens HELLO! Magazine echter wel een brief geschreven aan de deelnemers om de pijn van haar afwezigheid iets te verzachten.

“Deze editie zal voor velen anders voelen, aangezien het toch vaak een kans is voor vrienden, familie en collega’s om samen te komen en te genieten van een gedeelde passie”, schrijft Elizabeth, die het evenement dit jaar vanuit Windsor Castle moet volgen. “Ik ben er echter van overtuigd dat het door de moedige inspanningen van de organisatoren, eigenaren, trainers en het stalpersoneel een van de mooiste Britse sportevenementen en een hoogtepunt op de racekalender zal blijven.”

De paardenraces worden gelukkig nog wel op de Britse televisie uitgezonden. De Queen sluit af met een gelukswens aan de deelnemers en andere thuisblijvers. “Aan iedereen die aan Royal Ascot deelneemt, fysiek of virtueel: ik hoop dat u uitermate geniet van deze unieke raceweek.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.