Queen voor het eerst in 75 jaar niet bij Royal Ascot

Vorsten

16-06-2020 06:16:48

Voor het eerst in 75 jaar tijd moeten de jaarlijkse paardenraces op de baan van Royal Ascot het zonder de aanwezigheid van koningin Elizabeth doen. Het evenement, dat dinsdag begint, is vanwege de coronacrisis achter gesloten deuren.

De races worden normaal gesproken door een groot deel van de Britse koninklijke familie bezocht. Daarbij verstoppen ze zich niet in de koninklijke loge maar nemen ze actief deel aan het programma. Zo wordt elke racedag begonnen met een koninklijke optocht over de racebaan.

Koningin Elizabeth, die al sinds maart een teruggetrokken leven leidt op Windsor Castle, is als groot paardenliefhebber en eigenaresse van renpaarden eigenlijk altijd bij Royal Ascot aanwezig. Slechts een enkele keer sloeg ze een racedag over vanwege bijvoorbeeld slecht weer of verkiezingen. Regelmatig vallen haar paarden ook in de prijzen.

Koningspaar

Vorig jaar deden koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook een dag mee met de koninklijke stoet. Ze zaten toen in de koets bij Elizabeth. Het koningspaar was toen te gast bij de Queen omdat Willem-Alexander een dag eerder werd geïnstalleerd als ridder in de Orde van de Kousenband.

Voor de Britten zit er dit jaar niets anders op om de races thuis te volgen. Sky Sports en ITV zenden een groot deel van de wedstrijden uit.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.