Rouwstoet Philip onderweg naar St. George’s Chapel

Vorsten

2021-04-17 16:13:08

De rouwstoet van prins Philip is onderweg naar de St. George’s Chapel op Windsor Castle. De kist is door militairen op een door Philip ontworpen Land Rover getild. De auto rijdt nu stapvoets naar de kapel.

In een auto erachter zit koningin Elizabeth, met een mondkapje op. Voor haar lopen onder anderen prins Charles, prinses Anne, prins Edward, prins Andrew, prins William en prins Harry. Die laatste twee lopen een flink stuk uit elkaar, zoals eerder al was aangekondigd. De twee broers, die uit elkaar zijn gegroeid, worden in de stoet achter de kist gescheiden door hun neef Peter Phillips, het oudste kind van prinses Anne.

De kist van Prins Philip, de hertog van Edinburgh, lag tot de uitvaart in de privé-kapel van Windsor. Over zijn kist is zijn eigen vlag gedrapeerd. Op die vlag staan verschillende elementen uit zijn leven: zijn Deense en Griekse herkomst, het trouwen met koningin Elizabeth en het kasteel in Edinburgh, naar zijn titel. Ook werden zijn militaire pet en zijn zwaard op de kist gelegd.


Meer Verenigd Koninkrijk