Sandringham overvol door komst royals

Vorsten

2013-12-23 15:10:00

SANDRINGHAM – Het Sandringham House, in de buurt van Norfolk, is momenteel overvol. Koningin Elizabeth heeft zo’n 30 royals uitgenodigd om de kerst door te brengen in het landhuis, weet de Britse krant Express. Sommigen van hen slapen in bescheiden kamers die normaal gesproken bedoeld zijn voor medewerkers.

Een deel van het personeel moet daarom de komende dagen slaapkamers delen of uitwijken naar huisjes op het landgoed en nabijgelegen dorpen. In hun vertrekken verblijven de royals die wat minder hoog in de pikorde staan. Dat geldt bijvoorbeeld voor burggraaf Linley en zijn gezin. Hij kwam vorige week nog in een Fiat 500 naar een koninklijke kerstlunch op Buckingham Palace.

Een insider vertelt dat Sandringham, een zeer groot landhuis met maar liefst 270 kamers, tijdens de kerstdagen wel wat weg heeft van een sardineblikje. “Er zijn zoveel jonge royals met kinderen en er blijven maar mensen bijkomen. Voor de koningin is het geweldig, maar de catering heeft het zwaar.” Het is de eerste keer dat de kleine prins George het kerstfeest viert.


Meer Verenigd Koninkrijk