Sophie: wij proberen nieuwkomers in de familie te helpen

Vorsten

07-06-2020 23:18:26

Sophie, de vrouw van de Britse prins Edward, heeft zich zondag uitgelaten over de breuk van prins Harry en Meghan met de Britse koninklijke familie. In een interview met The Sunday Times wees ze onder meer op de gelijkenissen tussen haar en de hertogin van Sussex.

De schoondochter van koningin Elizabeth komt, net zoals Meghan, uit een middenklasse-gezin. Ook Sophie kreeg in de begindagen van haar relatie met prins Edward, de jongste zoon van Elizabeth, te maken met kritiek van de media.

“Maar vergeet niet dat ik vijf jaar had om me aan te passen,” zegt de gravin van Wessex over de lange relatie die ze had met Edward voor ze in 1999 met hem trouwde. “En tijdens onze verloving van zes maanden verbleef ik zelfs op Buckingham Palace.” Harry en Meghan waren nog geen anderhalf jaar samen toen ze zich verloofden.

Sophie werd naar verluidt een goed luisterend oor voor Meghan, toen zij met Harry in Frogmore Cottage woonde. “We proberen altijd een nieuw lid van de familie te verwelkomen en te helpen,” zegt de gravin. Nu Harry en Meghan in Los Angeles wonen, wenst Sophie hen niks dan goeds. “Ik hoop gewoon dat ze gelukkig zijn.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.