Standbeeld prinses Diana wordt in juli 2021 onthuld

Vorsten

28-08-2020 13:24:56

Het standbeeld voor Diana, de moeder van de prinsen William en Harry, wordt op haar zestigste geboortedag onthuld. Dat hebben de royals volgens Britse media laten weten. Dat betekent dat het beeld op 1 juli volgend jaar wordt onthuld in de tuin van Kensington Palace.

William en Harry hadden begin 2017 het plan gelanceerd om in de tuin van het paleis waar William en Kate wonen het beeld van hun moeder te plaatsen. Ze wilden naar eigen zeggen “haar positieve invloed op Groot-Brittannië en de wereld herdenken met een permanent standbeeld”.

Het beeld kwam er nog niet, in 2019 werd duidelijk dat de prinsen niet tevreden waren met het beeld van kunstenaar Ian Rank-Broadley. Het is nog onduidelijk hoe de onthulling zal plaatsvinden.

Prinses Diana overleed in augustus 1997 op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van een auto-ongeluk in Parijs. De prinsen William en Harry waren toen 15 en 12 jaar oud.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.