Elizabeth onthult eigen standbeeld

Vorsten

2015-03-27 21:27:00

CANTERBURY – Koningin Elizabeth II heeft donderdag bij de kathedraal van Canterbury twee standbeelden onthuld: een van haarzelf en een van haar echtgenoot, prins Philip. Een kunstenares heeft zes maanden aan de beelden gewerkt.

De 88-jarige Queen werd tijdens haar bezoek aan de imposante kathedraal vergezeld door haar man. Robert Willis, de deken van Canterbury, is erg in zijn nopjes met de standbeelden. Die zijn volgens hem een uiting van respect en affectie aan het adres van de koningin en de hertog van Edinburgh.

Bij de kathedraal stonden al twee standbeelden van Britse royals, van koningin Victoria en prins Albert. Victoria was lange tijd de enige Britse monarch die zestig jaar op de troon heeft gezeten, maar in 2012 behaalde ook Elizabeth deze mijlpaal. Met de beelden wordt haar diamanten regeringsjubileum gevierd.

De standbeelden van Elizabeth en Philip zijn gemaakt door beeldhouwer Nina Bilbey. Zij is niet bij de koningin en de prins langsgeweest op het paleis, maar met portretten en ‘heel veel foto’s’ kon de kunstenares blijkbaar ook prima uit de voeten. Foto’s van de beelden staan onder meer op de BBC-site.


Meer Verenigd Koninkrijk