Sussexes ontkennen te hebben gesjoemeld met geld van organisatie

Vorsten

21-07-2020 09:43:33

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben het geld van hun opgegeven organisatie Sussex Royal niet in eigen zak gestoken. Een woordvoerder van het koppel ontkent in Britse media claims van organisatie Republic.

De groep, die zich openlijk uitspreekt tegen de monarchie, stapte naar de Britse waakhond U.K. Charity Commission omdat de Sussexes het geld van hun voormalige liefdadigheidsinstelling hebben gestort op de rekening van Harry’s organisatie Travalyst. Die instelling staat volgens Republic niet officieel geregistreerd als goed doel, laat de groep weten aan Newsweek.

Een woordvoerder van Harry en Meghan ontkent dat het geld aan de organisatie voor iets anders is of wordt gebruikt. “Subsidies aan de non-profitorganisatie Travalyst zijn bedoeld voor de voortdurende ontwikkeling van projecten die gemeenschappen, dieren in het wild en het milieu zullen ondersteunen door middel van duurzaam reizen en toerisme. Alle subsidies zijn onpartijdig en objectief verleend, volledig in overeenstemming met de bestuursvereisten, en zijn transparant gerapporteerd in volledige overeenstemming met de voorschriften.”

Sussex Royal werd opgericht nadat Harry en zijn broer prins William hun gezamenlijke Royal Foundation besloten op te splitsen. Harry en Meghan moesten afstand nemen van de merknaam Sussex Royal nadat zij hadden aangekondigd een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis. Inmiddels heeft het koppel al de vervangende stichting Archewell opgericht.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.