Villa van Elizabeth moet worden gered

Vorsten

2015-04-25 19:50:00

LA VALETTA – De regering van Malta is zaterdag opgeroepen de villa te redden waarin koningin Elizabeth op het eiland heeft gewoond. Villa Guardamangia is namelijk ernstig vervallen, en het zou een schande zijn het in die staat te presenteren wanneer Elizabeth eind dit jaar voor de Gemenebest-conferentie naar Malta komt, zo meldt The Times of Malta.

“De villa brokkelt af”, aldus de organisatie Flimkien għal Ambjent Aħjar, die zich bekommert om het cultureel erfgoed van Malta. Het gebouw is door de eigenaars verwaarloosd en de regering had al lang actie moeten ondernemen, zei een woordvoerder tegen The Times. De regering reageerde snel en zei al lang pogingen te hebben ondernomen, zonder resultaat, omdat de eigenaars niet meewerkten.

Elizabeth verbleef tussen de jaren 1946-1953 enkele keren voor langere tijd op Malta, toen nog een Britse kolonie, om in de buurt te zijn van haar verloofde en later echtgenoot prins Philip. Die werkte bij de Royal Navy en was gestationeerd op Malta. Elizabeth heeft bijzondere herinneringen aan het eiland dat Philip moest verlaten toen zijn vrouw in 1952 koningin werd.

Elizabeth en Philip vierden in 2007 hun diamanten bruiloft met een kort verblijf op Malta en in november hopen beiden er terug te keren voor de Gemenebest-conferentie.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek