Vliegtuig waar prins Philip mee vloog gerestaureerd

Vorsten

2021-04-14 10:43:10

Een klein vliegtuigje waar prins Philip ooit mee heeft gevlogen wordt gerestaureerd. Het gaat om de Druine Turbulent waarmee Philip in 1959 alleen de lucht inging. Vliegclub Derby Aero Club gaat het toestel van de onlangs overleden echtgenoot van koningin Elizabeth, die ook piloot was, opknappen.

De vliegclub zegt dat het het enige toestel is met één stoel waarin een lid van het Britse koningshuis ooit heeft gevlogen. Het is de bedoeling dat het vliegtuigje later dit jaar weer kan vliegen.

Volgens Martin Jones, de persoon verantwoordelijk voor de restauratie, is het vliegtuig een bijzonder historisch object. Hij denkt niet dat het tegenwoordig snel zou gebeuren dat iemand van de koninklijke familie een dergelijk toestel zou besturen. “Omdat er overduidelijk maar weinig ruimte is voor een beveiliger aan boord”, vertelde hij aan de BBC.

Jones vindt het wel jammer dat Philip, een graag geziene gast bij de vliegclub, niet zelf meemaakt dat het vliegtuig weer de lucht ingaat. “Ik heb altijd diep respect voor hem gehad.”


Meer Verenigd Koninkrijk