Weddenschap over aftreden Elizabeth geschorst

Vorsten

2014-12-18 10:17:00

LONDEN – Het Britse gokbedrijf Coral heeft weddenschappen over het mogelijke aftreden van koningin Elizabeth II opgeschort. Al een tijd gaat het gerucht dat de koningin haar aftreden aan zal kondigen in haar kersttoespraak. Coral kreeg opvallend veel aanmeldingen van mensen die daarop wilden wedden en rook onraad, zo meldt The Telegraph.

Het begon allemaal woensdagmiddag, toen Coral aanvragen ontving van gokkers die wilden weten hoeveel geld ze konden winnen als ze in zouden zetten op de aankondiging van het aftreden. Kort na elkaar wilden meerdere mensen ineens wedden op de adbicatie. Aangezien de toespraak van de koningin al is opgenomen, vermoedde Coral dat iemand wellicht ‘inside information’ had over de toespraak.

Er was in elk geval iets niet in orde, dus besloot Coral tot actie over te gaan. “Waar rook is, is vuur. Als er zulke inzetten geplaatst worden, moeten we het zekere voor het onzekere nemen”, zegt een woordvoerder.

Een bron binnen het Britse hof legt uit: “Als de koningin een belangrijke mededeling zou doen, gebeurt dat niet in een vooraf opgenomen toespraak. Zo’n opname wordt als eerste uitgezonden in gebieden van het Gemenebest in de Stille Oceaan, voordat het in het Verenigd Koninkrijk te zien is. Dat zou betekenen dat de mensen in Tuvalu het eerder zouden weten dan de mensen in Londen. Dus nee, het is niet waar.” De kersttoespraak van Elizabeth wordt op eerste kerstdag uitgezonden.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana