Weer brieven van Charles online gezet

Vorsten

04-06-2015 14:57:00

LONDEN – Een tweede partij brieven van de Britse prins Charles is donderdag online gezet. Het gaat om correspondentie uit 2007 tot en met 2009 tussen de prins en vier ministeries, melden Britse media.

Ook dit keer is de inhoud van de brieven, ook wel de Black Spider Memos genoemd, niet wereldschokkend. Charles mengt zich onder meer in het publieke debat over alternatieve geneeskunde, behoud van het platteland en architectuur.

Een van de zeventien brieven is gericht aan toenmalig minister van Volksgezondheid Alan Johnson. Charles stelt onder meer vragen over ziekenhuisvoedsel en financiering van alternatieve medicijnen. ”Het is duidelijk dat dit onderwerp u na aan het hart ligt. Uw bijdrage aan het gaande debat over extra behandelingen is altijd welkom”, aldus Johnson.

Reactie Clarence House

Net als vorige keer neemt Charles’ secretariaat in Clarence House het op voor de prins. ”De correspondentie toont de betrokkenheid en interesse van de prins voor dit land en de wereld. De Prins van Wales snijdt onderwerpen aan van publiek belang en probeert praktische manieren te vinden om deze op de agenda te zetten.”

Vorige maand werden al 27 brieven gepubliceerd die Charles in 2004 en 2005 stuurde aan premier Tony Blair en ministers in diens regering. Tien jaar vocht de Britse krant The Guardian voor openbaarmaking. Even lang hebben Charles en de regering zich daartegen verzet, maar nadat het hooggerechtshof in het nadeel van de Prins van Wales had beslist, werd de correspondentie dan toch openbaar. De inhoud van de brieven bleek echter niet erg schokkend.

Meer Verenigd Koninkrijk