William bedankt militairen tijdens Remembrance Week

Vorsten

11-11-2020 08:21:42

Prins William is blij met de mannen en vrouwen van de koninklijke marine, het leger en de luchtmacht. In het kader van Remembrance Week ging de hertog van Cambridge via een videoverbinding in gesprek met de militairen.

“We denken veel aan jullie en aan het belangrijke werk dat jullie doen”, zegt William tegen de drie vertegenwoordigers. “Ik hoop dat we mensen eraan kunnen herinneren hoe toegewijd, overtuigd en geweldig de mensen in dat werk zijn.” Vervolgens vraagt hij ook wat Remembrance Week voor de drie militairen betekent. “Remembrance Day is de dag dat we een eerbetoon brengen aan de mensen die hun leven hebben verloren”, zegt een van hen.

Het Verenigd Koninkrijk en andere delen van het Gemenebest herdenken op 11 november hun oorlogsslachtoffers tijdens Remembrance Day. Dan wordt om 11.00 uur twee minuten stilte gehouden. In de gehele week, Remembrance Week, wordt aandacht besteed aan deze dag. Het symbool van Remembrance Day is een klaproos. Een speldje daarvan droeg William op zijn jasje.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.