William, Catherine en George moedigen Engelse ploeg aan

Vorsten

2021-07-11 21:49:31

Prins William is zoals verwacht samen met zijn vrouw Catherine en hun zoon prins George naar Wembley gekomen om de finale van het Europees kampioenschap voetbal te volgen. Op foto’s is te zien dat het drietal de Engelse ploeg, die het zondagavond in Londen opneemt tegen Italië, enthousiast aanmoedigt.

Na de eerste goal van Engeland springt George op en klapt hij net als zijn ouders vol overgave voor Luke Shaw die het eerste punt maakte. Het is voor de 7-jarige prins niet de eerste EK-wedstrijd die hij bijwoont. Bij het duel tegen Duitsland zat hij ook op de tribune.

William heeft meerdere EK-wedstrijden bijgewoond. Tijdens de groepsfase zat hij op de tribune toen Engeland met 1-0 won van Tsjechië. De prins was ook bij de 4-0 zege van Engeland op Oekraïne in de kwartfinales en zag Engeland in de halve finales Denemarken pas in de verlenging met 2-1 kloppen.

William is president van de FA, de Engelse voetbalbond. Hij zal in die functie mogelijk de beker uitreiken aan het winnende team. Catherine was eerder op de dag nog op Wimbledon waar ze Novak Djokovic zag winnen van Matteo Berrettini.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana