William en Catherine naar herdenking België

Vorsten

2017-05-11 08:03:00

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn op 7 juni te gast in de kleinste stad van België. De hertog en hertogin van Cambridge komen in Mesen de Mijnenslag van 1917 herdenken. Het was een mijlpaal in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

Tijdens de Mijnenslag werden de Duitse linies ondertunneld door de Britten. Ze installeerden er 23 dieptemijnen waarvan er op 17 juni in de ochtend negentien tot ontploffing werden gebracht. Dit jaar zijn er tal van herdenkingen, van de Britten, Ieren, Australiërs en Nieuw-Zeelanders. William en Catherine zullen de ceremonie volgen bij het Ierse vredesmonument.

Burgemeester Sandy Evrard kijkt uit naar de herdenking, vertelt hij persbureau Belga. “Het wordt een heel symbolische dag waarbij we onze erkentelijkheid en dankbaarheid zullen betuigen. We willen geen grote show, maar het moet toch iets meer zijn dan een bloemenhulde en een Last Post. Iedereen vocht hier zij aan zij, Britten, Ieren, katholieken, protestanten, … In 1998 kwam Queen Elizabeth naar de inhuldiging van de toren, nu komt haar kleinzoon. Ook dat is van symbolische waarde”, aldus Evrard.

Prins William en Catherine waren in 2014 ook in België, toen herdachten ze onder meer in Luik en Bergen het begin van de Eerste Wereldoorlog, toen een eeuw geleden.


Meer Verenigd Koninkrijk