William en Catherine op bedrijvenbezoek na ‘corona-heropening’

Vorsten

2020-06-19 13:53:20

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine hebben donderdag en vrijdag twee bedrijven bezocht om te horen op welke manier die zijn getroffen door het coronavirus. Ook peilden de prins en zijn echtgenote hoe wordt omgegaan met de nieuwe maatregelen die gelden vanwege de pandemie.

William ging vrijdag langs bij Smiths the Bakers in de Engelse plaats King’s Lynn. De bakkerszaak moest ruim elf weken noodgedwongen dicht, maar mocht maandag weer de deuren openen. De hertog van Cambridge sprak onder meer met de eigenaren van de bakkerij, die al ruim vijftig jaar bestaat.

Catherine was donderdag al op pad. Zij bezocht het Fakenham Garden Centre, een groot tuincentrum in het oosten van het land. Daar sprak ze met personeelsleden over wat er veranderd is sinds de uitbraak van het coronavirus en hoe winkeliers met de nieuwe regels omgaan. Het bedrijf was zeven weken dicht.

De bezoeken van de Cambridges aan Britse bedrijven komen op het moment dat steeds meer winkels in het Verenigd Koninkrijk de deuren weer mogen openen. Koningin Elizabeth II stuurde vrijdag een steunboodschap naar bedrijven die noodgedwongen moesten sluiten vanwege de uitbraak van het virus.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt