William en Catherine planten zonnebloemen in park

Vorsten

27-05-2021 12:37:03

The Duke and Duchess of Cambridge meet with a child from Edzell Nursery during their visit to Starbank Park, Edinburgh, to hear how Fields in Trust are helping to protect green spaces in Edinburgh. Picture date: Thursday May 27, 2021.

William en Catherine hebben donderdag de handen uit de mouwen gestoken in het Starbank Park in Edinburgh. Tijdens de laatste dag van hun rondreis door Schotland namen ze een kijkje bij Fields in Trust, een organisatie die zich inzet om de toegang tot groene ruimtes voor iedereen in het Verenigd Koninkrijk mogelijk te maken.

Samen met een aantal kinderen en jongeren namen ze een schepje ter hand om verschillende zaden te planten. Die moeten uitgroeien tot zonnebloemen en struiken die goed zijn voor vlinders. William plantte in het park ook een aantal appelboompjes. De hertog van Cambridge is sinds 2013 voorzitter van Fields in Trust, nadat hij het stokje overnam van zijn vader, prins Charles.

William en Catherine hebben tijdens hun rondreis, die maandag begon, meerdere plaatsen en organisaties bezocht. Zo gingen ze onder meer langs bij Turning Point Scotland, een organisatie die zich onder meer inzet om mensen met mentale gezondheidsproblemen en daklozen te helpen. Ook namen ze een kijkje op de Orkney-eilanden.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel