‘William en Catherine vaker in Schotland om band te versterken’

Vorsten

2021-06-06 07:57:14

Nu in Schotland de gesprekken over onafhankelijkheid weer zijn opgelaaid, wil Buckingham Palace prins William en zijn vrouw Catherine inzetten om de band met het land te versterken. Dat meldt The Sunday Times.

De Schotten kozen in 2014 nog om bij het Verenigd Koninkrijk te blijven, maar velen willen een nieuw onafhankelijkheidsreferendum. Premier Nicola Sturgeon pleitte daar recent ook meermaals voor.

Adviseurs van het Britse hof zouden daardoor vrezen dat politici in Londen Schotland niet kunnen overtuigen om te blijven, vertelt een ingewijde aan de krant. Daarom zouden William en Catherine worden gevraagd vaker in Balmoral, het zomerhuis van de Britse koninklijke familie in Schotland, door te brengen. Ook extra bezoeken aan de universiteit St. Andrews, waar de hertog en hertogin van Cambridge elkaar jaren geleden hebben ontmoet, worden geadviseerd. Het echtpaar moet worden ingezet als “zichtbaar symbool van de band tussen Engeland en Schotland”.

Het nieuws komt ruim een week nadat William en Catherine in Schotland waren. Het koppel maakte een rondreis door het land.














Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana