William en Catherine ‘verheugd’ met bezoek aan Belize

Vorsten

22-03-2022 08:42:02

De hertog en hertogin van Cambridge prijzen zich gelukkig met hun bezoek aan het Caribisch gebied. William en Catherine doen Belize, Jamaica en de Bahama’s aan in het kader van het platina jubileum van de Britse koningin Elizabeth. Op Instagram laten ze weten hoe fijn ze het in Belize vinden.

“Catherine en ik zijn verheugd om hier in Belize te zijn aan het begin van ons eerste officiële bezoek aan het Caribisch gebied”, schrijft de hertog op het sociale medium. “Ik ben zeer vereerd om de warmste wensen van mijn oma, de koningin, over te brengen ter gelegenheid van haar platina jubileum.”

Het bezoek van de Cambridges wordt echter niet door iedereen op prijs gesteld. Zo werd in Belize gedemonstreerd tegen hun komst vanwege het koloniale verleden van het Verenigd Koninkrijk.

Dansen

Maandag trokken William en Catherine de jungle in om daar de eeuwenoude Mayatempels te bekijken. Het paar was diep onder de indruk, zo schrijft William. “In onze korte tijd hier hadden Catherine en ik het geluk om wat van de fantastische biodiversiteit – zoals de jungles en riffen – waar jullie zo goed voor zorgen, waar te nemen.”

Niet alleen zijn de Cambridges de natuur ingetrokken, ook kregen ze wat mee van Belizes “prachtige culturele diversiteit”, zoals William het noemt. “Van maya-chocolade tot garifuna-drums. En ja, jullie hebben ons zelfs laten dansen!”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug