William en Kate sluiten bezoek New York af

Vorsten

10-12-2014 02:08:00

NEW YORK – Na een kort rustmoment zag hertogin Catherine er dinsdagavond stralend uit in het Metropolitan Museum Of Art. Zij en prins William sluiten hun driedaagse bezoek aan New York hier af met een gala-avond ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van de universiteit van St Andrews, waar ze elkaar leerden kennen.

De schoondochter van de Britse koningin Elizabeth heeft gekozen voor een donkerblauwe zijden galajurk, die ze al twee keer eerder heeft aangehad. De jurk met hoge taille en wijdvallende rok paste Catherine ook deze keer goed, ondanks dat ze vijf maanden zwanger is. Haar lange bruine lokken, die ze gewoonlijk los draagt, had ze voor de gelegenheid opgestoken.

De 450 gasten van de gala-avond hebben tussen de 3000 en 8000 euro betaald voor een kaartje. De opbrengsten gaan naar de universiteit, waar de eregasten van de avond in 2005 afstudeerden. De prins studeerde geografie en de hertogin, die toen nog als Kate Middleton door het leven ging, kunstgeschiedenis. Twee jaar nadat de studenten in 2001 huisgenoten werden kregen ze een relatie.

Na afloop van het evenement vliegt het paar direct terug naar Londen.

Meer Verenigd Koninkrijk