William als samoerai, maar zonder pruik

Vorsten

2015-02-28 12:00:00

TOKIO – Prins William heeft zaterdag op de derde dag van zijn bezoek aan Japan een bezoek gebracht aan de staatsomroep NHK. Daar leerde hij onder meer welke rol de zender speelt als noodzender bij natuurrampen, zoals aardbevingen en tsunami’s.

Dit als voorbereiding op het uitstapje naar Fukushima, het gebied dat in maart 2011 werd getroffen door een zware aardbeving en daaropvolgende tsunami. Bij NHK wordt dagelijks geoefend voor noodsituaties en de omroep heeft ook een eigen waarschuwingssysteem voor aardbevingen.

William bezocht vervolgens de studio waar een populaire Japanse historische dramaserie wordt opgenomen. De prins kreeg wat kledingattributen aangemeten van een samoerai, een Japanse krijger uit voorbije eeuwen. De bijbehorende pruik zette hij niet op. “Als ik dat doe, dan plaagt mijn broer me daarmee voor de rest van mijn leven”, aldus William, die van één van actrices speelgoed cadeau kreeg voor zoontje prins George.

William ging daarna vanuit Tokio met de bekende Japanse ‘bullettrain’ naar het noordoosten van Japan, om daar meer te leren over de gevolgen van de aardbeving en tsunami.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig