William ingezet bij reddingspoging tiener

Vorsten

2017-05-26 10:55:00

Prins William had donderdag een moeilijke dag als ambulancepiloot. Hij werd ingezet in Cheshunt, waar een zestienjarige jongen in de problemen was gekomen tijdens een dagje op het water. De hulpdiensten konden de tiener echter niet redden.

Behalve de ambulancehelikopter werden ook een politiehelikopter, de reddingsbrigade en ambulances opgeroepen. William, die werkzaam is als piloot voor de East Anglian Air Ambulance, landde de helikopter rond 19.45 uur. “Wat er ook gebeurd is, je kunt niet zeggen dat de hulpdiensten hun best niet hebben gedaan”, zei een ooggetuige tegen The Telegraph. “Ik heb er nog nooit zo veel gezien.”

William liet vorig jaar doorschemeren zijn werk bij de East Anglian Air Ambulance soms heel zwaar te vinden. Tijdens een bezoek aan een hulplijn wilde prins alleen meeluisteren als het onderwerp niet te zwaar was. “Ik heb al veel verdrietige families in de helikopter, dus ik kan er niet veel meer bij hebben”, zei hij in augustus.

De prins stopt binnenkort met zijn werk als ambulancepiloot. Deze zomer verhuist hij met zijn gezin naar Londen, vanwaar hij en zijn vrouw Catherine meer officiële taken gaan vervullen namens koningin Elizabeth. William vliegt sinds de zomer van 2015 geregeld in een helikopter van de East Anglian Air Ambulance, voordien werkte hij jarenlang als reddingspiloot bij de Britse luchtmacht.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?