William kijkt uit naar bezoek Taj Mahal

Vorsten

29-03-2016 16:29:00

Prins William en echtgenote Catherine – in de rest van de wereld beter bekend als Kate – gaan van 10 tot en met 16 april naar India en Bhutan. Dat het hertogelijk paar op reis zou gaan was al aangekondigd maar Kensington Palace heeft dinsdag de data bekend gemaakt en wat details prijs gegeven over het programma.

Zo wordt in New Delhi stilgestaan bij het leven van Mahatma Gandhi en is er een ontmoeting met sterren van ‘Bollywood’, de Indiase film. Ook wordt er in de Indiase hoofdstad alvast gefeest ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van Williams oma koningin Elizabeth later in april.

Natuurbehoud komt aan bod bij een bezoek aan de deelstaat Assam, niet ver van Bhutan, waar William en Kate een kijkje nemen in het Kaziranga nationaal park waar ’s werelds grootste aantal grote eenhoornige neushoorns leeft. Daarvandaan is het een korte vlucht naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan waar een ontmoeting plaatsvindt met het koningspaar en de net geboren kroonprins.

Na Bhutan vliegen William en Kate terug naar India waar de reis wordt afgesloten in Agra, bij de Taj Mahal. ‘De hertog van Cambridge acht zich gelukkig dat hij een plek kan bezoeken waar de herinnering aan zijn moeder levend wordt gehouden door zovelen die er komen’, aldus het paleis in de toelichting op het bezoek.

Williams moeder prinses Diana bezocht de Taj Mahal, het grafmonument dat een Moghul-keizer liet bouwen voor zijn overleden vrouw en wereldwijd een symbool van liefde in februari 1992. De foto van haar eenzaam en alleen op een bankje voor het monument gaf destijds de boodschap af dat het huwelijk met prins Charles op de klippen was gelopen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft