Felipe en Letizia weer even op Mallorca

Vorsten

29-07-2014 15:38:00

PALMA – De Spaanse koninklijke familie is ook dit jaar niet compleet tijdens de gebruikelijke zomervakantie op het eiland Mallorca. Koning Juan Carlos komt niet naar het eiland waar zijn vrouw koningin Sofia al enige tijd verblijft, zo liet een paleiswoordvoerder weten aan Spaanse media.

Zijn dochter prinses Cristina en haar man Iñaki blijven eveneens weg van Marivent, het koninklijk vakantieverblijf waar hun kinderen nu onder de hoede zijn van koningin Sofia. Het kersverse koningspaar Felipe en Letizia komen wel naar Palma de Mallorca, aldus het hof, al is nog niet precies bekend wanneer en hoe lang zij met hun dochters Leonor en Sofia blijven. De verwachting is dat ze pas na 4 augustus komen, wanneer Felipe in Luik deelneemt aan de herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog dan precies 100 jaar geleden.

Felipe was voorgaande jaren altijd graag een deel van de zomer op Mallorca, waar hij deelnam aan de zeilwedstrijden om de Koningsbeker. Letizia echter wilde er altijd zo snel mogelijk weg vanwege de massale mediabelangstelling. Zij gaf de voorkeur aan vakanties buiten het zicht van de cameras.

Volgens het paleis krijgt de koningin ook dit jaar haar zin en duurt het verblijf maar kort. Een echte vakantie zit er echter niet in. Het blijft bij uitstapjes vanuit Madrid.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord