Harry: tocht naar Zuidpool nog groter succes

Vorsten

2014-09-14 10:47:00

LONDEN – Prins Harry blijft nuchter onder het enorme succes van de Invictus Games die hij voor gewond geraakte militairen heeft opgezet. Op de vraag van een verslaggever of dit zijn grootste prestatie ooit was, antwoordde hij dat hij het bereiken van de Zuidpool toch wel hoger inschatte.

Niet zo gek. Daar was de prins aangewezen op zijn eigen krachten en uithoudingsvermorgen bij de tocht die hij met een kleine groep (ex)militairen maakte. Bij de Invictus Games, die zondag worden afgesloten, was hij weliswaar de aanjager en het uithangbord, maar bij de uitvoering waren onder meer het leger betrokken en honderden vrijwilligers.

Het succes van de spelen waaraan 14 landen deelnemen, waaronder Nederland, wordt in de Britse media al omschreven als een vervroegd verjaardagscadeau voor Harry. De prins wordt maandag 30 jaar. Dan krijgt hij ook de beschikking over naar schatting 10 miljoen pond uit de nalatenschap van zijn in 1997 verongelukte moeder Diana, prinses van Wales.

Diana had in haar testament bepaald dat haar zoons William en Harry pas op hun 30e hun erfdeel zouden krijgen. De Britse belastingen delen ook mee. Harry moet zo’n 40 procent afdragen.


Meer Vorstenhuizen