Gepensioneerd keizerspaar naar ziekenhuis voor controle

Vorsten

18-09-2020 18:42:13

De Japanse keizer-emeritus Akihito (86) en keizerin-emerita Michiko (85) hebben vrijdag een bezoek gebracht aan het ziekenhuis van de Keizerlijke Hofhouding op het terrein van het keizerlijk paleis in Tokio. Volgens het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding ging het sinds vorig jaar mei gepensioneerde keizerspaar voor routine-onderzoek naar het ziekenhuis.

Keizerin Michiko was daar een week geleden ook al. Ze werd afgelopen jaar geopereerd voor staar en borstkanker en vanwege de coronapandemie en de beperkende maatregelen die in Tokio van kracht waren, was eerder het ziekenhuisbezoek uitgesteld.

Akihito (86) maakte vrijdag evenals een week eerder van de gelegenheid gebruik om ook naar het biologisch onderzoeksinstituut te gaan, dat eveneens op het paleisterrein staat. Daar doet Akihito al een levenlang onderzoek naar de gobie, een baarsachtige vis.

Keizer Naruhito, die zijn vader op 1 mei vorig jaar opvolgde, kwam donderdag voor het eerst in een maand weer even buiten zijn residente. Hij opende namelijk de 202e buitengewone zitting van de Diet, het Japanse parlement. Een dag eerder was een nieuwe regering aangetreden onder leiding van Yoshihide Suga, als opvolger van de om gezondheidsredenen afgetreden premier Shinzo Abe.


Meer Japan

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord