Japans keizerspaar gaat virtueel op werkbezoek

Vorsten

18-12-2020 13:58:14

Het Japanse keizerspaar heeft een virtueel werkbezoek gebracht aan Epson Mizube in Shiojiri, nabij Nagano. Keizer Naruhito en keizerin Masako spraken met werknemers van het bedrijf over hun werkzaamheden. Aanleiding was de ‘Week van mensen met een beperking’. Epson heeft vooral mensen met een beperking in dienst.

Keizerin Masako vroeg wat de moeilijkheden waren van het werk en hoeveel uur de schoonmaakster dagelijks aan de gang was, zo liet het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding na afloop weten aan Japanse media. De keizerin sprak bemoedigende woorden en drukte werknemers op het hart goed op zichzelf te passen, maar wel actief te blijven.

Het keizerspaar voerde het gesprek vanuit de eigen residentie in Tokio, gezeten achter een grote tafel en in aanwezigheid van een aantal functionarissen van het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding.

Dat Bureau vindt het niet verstandig dat de keizer en keizerin tijdens de coronacrisis het land ingaan om werkbezoeken af te leggen. Hierdoor heeft Naruhito dit jaar Tokio nog niet verlaten. De virtuele werkbezoeken zijn pas kort geleden ingevoerd, tot vreugde van Masako. “Op die manier hebben we toch nog contact met mensen.”


Meer Japan

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.