Juan Carlos werkt aan conditie

Vorsten

2014-09-23 10:56:00

MADRID – De Spaanse koning Juan Carlos heeft de afgelopen maanden sinds zijn aftreden ten gunste van zoon Felipe gebruikt om te revalideren. Dat schrijft de krant El Pais in een lange beschouwing over het nieuwe leven van Juan Carlos. Hij is bezig met het opzetten van een stichting en heeft de tijd benut om na zijn heupoperaties weer beter te leren lopen. Door te bewegen is de koning er ook in geslaagd om af te vallen.

Juan Carlos (76) woont nog altijd in het Zarzuela paleis en heeft nog een eigen kantoor, niet ver van dat van zijn zoon koning Felipe VI. Vader en zoon zouden nog regelmatig contact hebben, maar Juan Carlos heeft na zijn aftreden in juni slechts één publiek optreden op zijn naam staan. In Colombia vertegenwoordigde hij Felipe bij de inauguratie van president Juan Manuel Santos.

Als Juan Carlos de deur uitgaat, is het om te eten met vrienden of zoals de afgelopen weken tijdens het WK basketbal in Spanje om een wedstrijd van de nationale ploeg bij te wonen. Met koningin Sofia, die sinds juni nog met enige regelmaat publieke optredens heeft, is hij niet meer samen gezien. “Ze leiden gescheiden levens”, aldus ook El Pais, dat verwijst naar de geruchten over een echtscheiding die vanuit het buitenland worden gevoed.


Meer Vorstenhuizen