Koning Filip ijvert voor sociale gelijkheid

Vorsten

2014-01-23 15:09:00

DAVOS – Koning Filip van België is naar eigen zeggen bijzonder begaan met de sociale ongelijkheid die gepaard gaat met economische groei. De jaarvergadering van het Wereld Economisch Forum in Davos, die hij met koningin Mathilde bezoekt, is volgens hem een uitstekend podium om daar aandacht voor te vragen. Hij kaartte het thema onder meer aan bij de Amerikaanse topman van uitzendbureau Manpower, meldt persbureau Belga.

Filip is de enige vorst in het Zwitserse Davos. Hij hecht groot belang aan zijn aanwezigheid. Hier kan een koning echt iets doen voor zijn land, vindt hij.

De koning besteedde een groot deel van zijn agenda aan de voorbereiding van het aankomende bezoek van China aan België. Hij ontmoette onder anderen Jiang Jianqing, de topman van de grootste Chinese staatsbank, die hij als een goede kennis beschouwt.

Filip was als prins vaste gast in Davos en wil die contacten niet verloren laten gaan nu hij koning is. Ook met de Chinese president bouwde hij in het skioord een goede relatie op.

Donderdagochtend woonde koning Filip met de regeringsleiders het Belgian Power Breakfast bij, traditioneel het hoogtepunt voor de Belgische delegatie. Aan tafel zaten ongeveer 90 bedrijfsleiders uit binnen- en buitenland.


Meer Vorstenhuizen