Koningin Máxima in India

Vorsten

01-07-2014 08:49:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een paar drukke dagen voor de boeg. Máxima is tot en met woensdag in India. Ze bezoekt het land vanuit haar rol als speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Dinsdagmiddag en woensdag bezoekt Máxima Mumbai. Ze is in het land op uitnodiging van de gouverneur van de Reserve Bank of India (RBI), dr. Raghuram G. Rajan, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. In de miljoenenstad Mumbai is er een bijeenkomst met de directeuren van de bankiersassociatie en de Wereldbankgroep.

Koning Willem-Alexander is woensdagmiddag aanwezig bij de viering van 100 jaar Shell Technology Centre Amsterdam (STCA). De koning neemt die middag het boek The colours of energy in ontvangst.

Muziek en trams

Op donderdagavond opent de koning het nieuwe gebouw van internationaal muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht. Dat komt voort uit poppodium Tivoli en muziekcentrum Vredenburg. Gezamenlijk hebben zij een nieuw internationaal muziekpodium laten bouwen met vijf zalen voor klassiek, pop, jazz en dance.

Zaterdag wordt de koning in Den Haag verwacht bij de viering van het 150-jarig bestaan van de tram in Den Haag. De koning geeft het startsein voor een rit met 25 historische trams van het Noorderstrand in Scheveningen naar het centrum van Den Haag. Aansluitend wordt de nieuwe stadstram van HTM gepresenteerd.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord