Koningspaar bij feest Protestantse Kerk

Vorsten

2014-09-14 07:39:00

NIJKERK – De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) viert zondagmiddag zijn 10-jarig bestaan met een feestelijke dienst in Nijkerk. Eregasten bij de samenkomst in het nieuwe kerkgebouw De Fontein zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het is de eerste keer dat de koning in functie een kerkdienst bijwoont sinds de voorzitter van de PKN, Karin van den Broeke, liet weten dat de koning God wel wat duidelijker een plek mocht geven in zijn openbare toespraken.

Thema van de samenkomst is ‘Vieren en Verbinden’. De viering valt samen met ‘startzondag’, voor veel protestantse kerken het begin van het nieuwe kerkelijk seizoen na de zomermaanden. Tijdens de dienst in Nijkerk preekt de scriba (secretaris) van de generale synode, Arjan Plaisier.

De Protestantse Kerk in Nederland is op 1 mei 2004 ontstaan uit een samengaan van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden. De PKN heeft naar eigen zeggen iets meer dan 2 miljoen leden, van wie bijna 800.000 hun geloof belijden.


Meer Vorstenhuizen