Henri, Filip en Mathilde in Liechtenstein

Vorsten

2015-09-17 17:22:00

VADUZ – Erfprins Alois en zijn vrouw Sophie hebben donderdag in Vaduz de staatshoofden ontvangen van de Duitstalige landen in Europa. Dat moet royaal worden gezien, want naast Duitsland en Oostenrijk, worden daartoe ook gerekend Zwitserland, Luxemburg en België.

Het was de twaalfde keer dat de informele ontmoeting werd gehouden. Groothertog Henri van Luxemburg was zonder echtgenote Maria Teresa gekomen, maar uit België waren zowel koning Filip en koningin Mathilde aanwezig.

De staatshoofden spraken in Vaduz onder meer over de vluchtelingencrisis in Europa, en ook de digitalisering van de economie en de gevolgen daarvan voor de arbeidsmarkt en de staat kwamen aan de orde. Aan tafel konden de staatshoofden vrijuit hun ervaringen en meningen uitwisselen, waardoor van elkaar geleerd kon worden, zo liet het Luxemburgse hof donderdag na afloop weten.

Op het programma stond ook een ontmoeting met vertegenwoordigers van de regering en het parlement van Liechtenstein, en een bezoek aan het Kunstmuseum van de vorstelijke familie aan de hoofdstraat van Vaduz. Afgesproken werd om de volgende bijeenkomst volgend jaar in België te houden.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig