Sandhurst Medal voor Luxemburgse groothertog Henri

Vorsten

22-09-2020 21:23:56

De Britse ambassadeur in Luxemburg, John Marshall, heeft dinsdag in het Groothertogelijk Paleis de zogenoemde ‘Sandhurst Medal’ uitgereikt aan groothertog Henri en diens zoon erfgroothertog Guillaume. Beiden zijn alumni van de Britse koninklijke militaire academie Sandhurst, waar ook de Luxemburgse prinsen Sébastien en recentelijk Paul-Louis een militaire opleiding voltooiden.

De ‘Sandhurst Medal’ is in 2016 ingesteld om “buitengewone prestaties te erkennen van internationale studenten die de officiersopleiding met succes hebben afgerond.” Inmiddels hebben meer dan 4800 internationale alumni van de academie uit meer dan 120 verschillende landen de medaille ontvangen. Met de medaille komt ook lidmaatschap voor de Sandhurst Trust, waardoor ze in contact kunnen blijven met de Academie.

Het Luxemburgse hof verspreidde na afloop van de samenkomst in het paleis, waarbij onder meer ook de Britse militair attaché voor België en Luxemburg aanwezig was, een groepsfoto. Groothertog Henri was in de periode 1974-1975 op Sandhurst, waar zijn vader groothertog Jean ook een opleiding had gevolgd.


Meer Luxemburg

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord