Albert: tweeling benadrukt eenheid Monaco

Vorsten

01-01-2015 11:43:00

MONACO – De geboorte van Gabriella en Jacques benadrukt de hechte en onverbreekbare band tussen de Monegaskische gemeenschap en de prinselijke familie Grimaldi. Dit zei prins Albert in zijn nieuwjaarstoespraak. Albert begon zijn speech met de constatering dat 2014 een uitzonderlijk jaar is geweest voor hemzelf en prinses Charlène.

“Deze gedeelde momenten van geluk zijn een voorrecht die wij erg waarderen”, zei de vader van de op 10 december geboren tweeling. “Prinses Charlène en ik zijn blij met onze kinderen. We nemen ze met een zelfverzekerde blik mee naar het jaar dat voor ons ligt.”

In zijn toespraak zei prins Albert dat het vorstendom floreert, ondanks instabiele tijden. Hij vertrouwt erop dat de eenheid in zijn land helpt bij de uitdagingen die in het verschiet liggen. Hij beloofde de inwoners eveneens om culturele kenmerken en het sociale model van Monaco te zullen beschermen als binnenkort de onderhandelingen met de Europese Unie beginnen. “Laten we oppassen voor de verleiding ons terug te trekken uit angst”, zei hij. Prins Albert voorspelt dat het lange onderhandelingen worden, maar dat het voor Monaco onverantwoord is om zich niet aan te sluiten.

Meer Monaco