Elizabeth en Albert bedroefd door nieuws uit Libanon

Vorsten

2020-08-05 15:59:13

Zowel de Britse koningin Elizabeth als vorst Albert II van Monaco heeft woensdag hun medeleven betuigd met de slachtoffers van de explosie in Beiroet en hun condoleances gestuurd naar president Michel Aoun. Eerder hadden onder anderen ook koning Willem-Alexander en de Jordaanse koning Abdullah dat gedaan.

“Prins Philip en ik zijn diep bedroefd door het nieuws van de explosie in de haven van Beiroet gisteren. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de families en vrienden van hen die gewond zijn geraakt of hun leven hebben verloren, en naar al degenen wiens huizen en levensonderhoud zijn getroffen”, schreef de Queen mede namens haar echtgenoot vanuit het vakantieverblijf Balmoral in Schotland.

Vanuit Monaco schreef prins Albert aan president Aoun diep getroffen te zijn door de tragische explosies in de haven van Beiroet die Libanezen in rouw en lijden dompelen. Hij wil dan ook zijn medeleven betuigen met dit drama en de president verzekeren van zijn steun “tijdens deze droevige beproeving voor uw land.” Albert biedt mede namens de bevolking van Monaco condoleances aan, en denkt aan de talrijke gewonden.


Meer Monaco

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.