Prins Albert dankbaar voor Duitse prijs

Vorsten

27/07/2015 9:49 am

MÜNCHEN – Prins Albert II van Monaco heeft in München de Duitse prijs Die Goldene Deutschland in ontvangst genomen. De prijs eert personen die zich op bijzondere wijze voor Duitsland, het Duitse publiek en de Duitse samenleving verdienstelijk hebben gemaakt.

Prins Albert sloot in München een druk weekend af. Zaterdagavond bezocht hij met prinses Charlène een benefietgala van het Rode Kruis in Monte Carlo, overdag woonden ze met hun tweeling Jacques en Gabriella het huwelijk bij van Pierre Casiraghi, de zoon van prinses Caroline, in de tuinen van het paleis in Monaco.

Zondagavond kwam Albert naar het Cuvilliés-Theater in München, waar hij voorafgaande aan de prijsuitreiking poseerde met Patricia Riekel en Alexander-Klaus Stecher die het gala presenteerden. Stecher is ook initiatiefnemer van de prijs. Stecher had eerder al verklaard dat Albert de prijs onder meer verdient voor zijn inzet voor natuur en milieu met de stichting die zijn naam draagt, meldt het Duitse persbureau DPA. Prins Albert: ”Deze prijs eert de dagelijkse inzet van mijn team. We willen de biodiversiteit behouden. Ik hoop dat deze prijs bijdraagt aan de reputatie van ons werk en dat velen ons voorbeeld volgen.”

Eerdere winnaars van de prijs zijn acteur Francis Fulton-Smith en profvoetballer Philipp Lahm. De opbrengst van het gala ging naar de Duitse tak van SOS Kinderdorpen die zestig jaar bestaat.

Gratis voor jou


Meer Monaco