Albert en Charlène geven naam aan basisschool

Vorsten

2014-05-15 15:01:00

CARLAT – Prins Albert II van Monaco heeft samen met zijn echtgenote prinses Charlène donderdag in het Franse Carlat een basisschool de naam van Nelson Mandela gegeven. Albert onthulde daartoe een plaquette. ”De Nelson Mandela-school helpt jongeren de werkelijke waarde van betrokkenheid te leren”, aldus Albert.

Dat het vorstenpaar in het gehucht in het departement Cantal in de Auvergne een tweedaags bezoek aflegt, heeft een historische achtergrond. De Grimaldi’s hebben een rots in Carlat, eigendom van de familie en een plek waar de prinselijke familie nog wel eens op bezoek kwam. Met trots hees Albert ook de Monegaskische rood-witte vlag. ”Ik voel me ook een beetje burger hier”, aldus Albert tegen de Franse televisie FR3. Albert heeft de titel baron van Calvinet, een dorpje naast Carlat.

De bevolking van beide plaatsen liep massaal uit om Albert en Charlène te verwelkomen. De prinses moest woensdag nog verstek laten gaan omdat ze zich niet lekker voelde, maar donderdag nam ze aan de zijde van Albert deel aan de opening van de school en de wandeling over het dorpsplein.


Meer Monaco

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?