Prinses Charlène krijgt rol bij nieuwjaarswensen Albert

Vorsten

01-01-2020 15:25:22

Prins van Albert II van Monaco heeft zijn traditionele nieuwjaarswensen voor de bevolking en ingezetenen van zijn vorstendom dit jaar anders verpakt. In de afgelopen jaren was het slechts een korte boodschap, uitgesproken bij de kerstboom en in feite niet veel meer dan wat er al op de eerder verspreide vorstelijke kerstkaart stond.

Dit keer hield Albert echter een langer praatje. De tekst was duidelijk goed geoefend, want de voor de prins zo kenmerkende versprekingen en pauzes ontbraken. Hij sneed de klimaatverandering aan, de onrust in de wereld en de noodzaak in Monaco goed voor elkaar te zorgen. Hij beloofde ook eerlijk en rechtvaardig bestuur.

De verrassing zat aan het einde van de via televisie en internet verspreide opname. Prinses Charlène kwam opeens in beeld, om iedereen in het Engels een gelukkig nieuwjaar te wensen, mede namens de tweeling Jacques en Gabriella. Prins Albert, die voorheen zelf ook de wensen in het Engels uitsprak, vulde haar daarna aan in het Frans en in Monegaskisch dialect.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.