Stichting Grace maakt awardwinnaars bekend

Vorsten

2014-08-15 20:41:00

NEW YORK – De Princess Grace Foundation USA heeft bekendgemaakt welke talenten uit de dans-, theater- en filmwereld dit jaar een Princess Grace Award ontvangen. De winnaars zijn gekozen door scholen en bedrijven uit de non-profitsector.

De stichting werd in 1982 opgericht door prins Rainier III van Monaco als eerbetoon aan prinses Grace. Zijn vrouw was eerder dat jaar op 52-jarige leeftijd overleden. Het doel van de Princess Grace Foundation is het vinden en stimuleren van artistiek talent. De winnaars worden beloond met een geldbedrag, studiebeurs of stageplek. Dit jaar wordt er bijna 1 miljoen dollar (zo’n 750 miljoen dollar) verdeeld. De namen van alle winnaars staan online.

Acteur Oscar Isaac, die een grote rol in de nieuwe Star Wars-film speelt, krijgt een bijzondere prijs. Als eerdere winnaar van een Princess Grace-talentenaward die zichzelf daarna heeft bewezen in de top ontvangt hij de Princess Grace Statue Award. Behalve 25.000 dollar mag hij een door de Nederlandse kunstenaar Kees Verkade gemaakt bronzen beeldje van prinses Grace mee naar huis nemen. Dat geldt ook voor balletdanser David Hallberg.

Het is de 32ste keer dat de Princess Grace Awards worden uitgereikt. De prijzen worden op 8 oktober overhandigd tijdens een awardceremonie in Los Angeles. Daar zullen ook prins Albert van Monaco en zijn vrouw Charlène acte de présence geven, valt te lezen in een persverklaring.


Meer Monaco

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig