‘Familiegeschiedenis misbruikt voor film Grace of Monaco’

Vorsten

02/05/2014 12:31 pm

MONACO – Uit protest tegen de vertoning van de film Grace of Monaco laten prins Albert van Monaco en zijn familie op 14 mei de opening van het Filmfestival van Cannes schieten. Het vorstenhuis wil op geen enkele manier in verband worden gebracht met de film, staat in een vrijdag uitgebracht communiqué.

Grace of Monaco opent op 14 mei het Festival van Cannes. Nicole Kidman is in de film te zien als Grace Kelly en acteur Tim Roth kruipt in de huid van prins Rainier. De film van de Franse regisseur Olivier Dahan is in de ogen van prins Albert niet realistisch. De regisseur en producenten ‘hebben geweigerd om rekening te houden met de talrijke opmerkingen van de familie’.

Het vorstendom had al geprotesteerd tijdens de opnames van de film. De film zou historisch onjuist zijn en de familiegeschiedenis verdraaien. ”De familie betreurt het dat zijn geschiedenis wordt misbruikt voor commerciële doeleinden”, staat in de nieuwe persverklaring van het paleis.

Kelly

Grace Kelly was een beroemde actrice in Hollywood die later de vrouw werd van prins Rainier van Monaco. Zij speelde onder meer in drie films van Alfred Hitchcock en won een Oscar voor haar rol in de film The Country Girl. Toen zij met Rainier trouwde, moest ze stoppen met acteren, overigens zeer tegen haar zin.

Grace of Monaco draait vanaf 5 juni in de Nederlandse bioscopen.

Gratis voor jou


Meer Monaco