Afspraken voor koning Willem-Alexander

Vorsten

04/11/2015 7:17 am

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander is woensdag in Terneuzen. Daar woont hij een viering bij vanwege het vijftigjarig jubileum van de vestiging van The Dow Chemical Company, zo valt te lezen in de agenda op de website van het Koninklijk Huis.

Tijdens zijn bezoek opent de koning het nieuwe Veiligheidscentrum, van waaruit alle Dow-vestigingen in Europa, Midden Oosten, India en Afrika worden begeleid en gemonitord. Willem-Alexander woont ook een gedeelte bij van het jubileumsymposium We are tomorrow.

In de middag is Willem-Alexander in Amstelveen. Daar opent hij de ‘geleidehondenbeleving’ bij KNGF Geleidehonden. De koning mag als eerste een virtuele wandeling maken met een geleidehond. Het doel hiervan is om te laten zien wat de toegevoegde waarde is van een blindegeleidehond voor zijn baasje. De geleidehondenbeleving is gerealiseerd ter gelegenheid van het tachtigjarig bestaan van KNGF Geleidehonden.

Willem-Alexander was dinsdag ook de hele dag op pad. Hij reisde af naar Brussel voor een officieel bezoek aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad. In de avond ontving hij op paleis Noordeinde de twee nieuwe staatssecretarissen (Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu) voor hun beëdiging.

Gratis voor jou


Meer Nederland