Albert en Paola bij heiligverklaring pausen

Vorsten

27/04/2014 9:02 am

BRUSSEL – Koning Albert II en koningin Paola woonden zondag met vele honderdduizenden mensen in Rome de heiligverklaring van paus Johannes XXIII en paus Johannes Paulus II bij. Zaterdagochtend waren ze al op audiëntie geweest bij paus Franciscus. Het was geen officieel bezoek, maar een privé-ontmoeting in een daarom wat gemoedelijke sfeer.

Ook prinses Astrid kwam mee voor de ‘meet and greet’ met de paus. Zij vertelde hem volgens VTM over het naderende huwelijk van haar zoon Amedeo en zijn verloofde Lili Rosboch, dat op 3 juli zal plaatsvinden in Italië.

Zondag heeft paus Franciscus onder massale belangstelling de pausen Johannes XIII en Johannes Paulus II heilig verklaard. Ook koning Juan Carlos van Spanje en president Bronislav Komorowski van Polen woonden de plechtigheid bij. Ons land werd vertegenwoordigd door minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken.

Met de twee heiligverklaringen komt het aantal heilige pausen uit de 20e eeuw op drie. Pius X (1903-1914) werd eerder al heilig verklaard. Het Sint-Pietersplein in Rome stond al uren voor het begin van de dienst vol met gelovigen uit de hele wereld. Sommigen stonden al sinds zaterdagmiddag in de rij om maar niets te missen.

Gratis voor jou


Meer Nederland