Albert Verlinde denkt na over musical over Juliana

Vorsten

24-09-2021 03:29:05

Theatermaker Albert Verlinde denkt wel eens na over een musical over een lid van het Nederlandse koningshuis. Dat liet hij vrijdagochtend weten in gesprek op NPO Radio 1.

Hij vertelde dit na een vraag van presentator Mischa Blok over het Bedanklied voor Beatrix dat RTL Boulevard, waar Verlinde toen voor werkte, in 2013 initieerde voor de afgetreden koningin. “Ik denk wel dat er een musical in haar leven zit”, aldus Verlinde. “Als er één koningin is die veel heeft meegemaakt, dan is zij het wel. Maar ik denk nog meer na over een musical over het leven van Juliana. Dat zou ik heel mooi vinden. Ik heb zelfs al een werktitel in mijn hoofd: Juliana, de vergeten koningin.”

In de musicalhit Soldaat van Oranje, die binnenkort weer van start gaat, speelt koningin Wilhelmina, de moeder van Juliana, al een grote bijrol. Op dit moment staat in de Nederlandse theaters ook de musical Diana & Zonen, over het leven van de Britse prinses Diana en haar relatie met zonen Harry en William. De voorstelling kreeg lovende recensies.

Aan het Bedanklied voor Beatrix deden bijna twintig BN’ers mee, die de gewezen vorstin bedankten voor haar verdiensten voor Nederland. Onder de zangers bevonden zich mensen als Frans Bauer, René Froger, Danny de Munk, Pia Douwes, Willeke Alberti en Jeroen van der Boom.


Meer Nederland