Amalia inspiratiebron voor goudsmid

Vorsten

08-12-2014 19:46:00

VOORBURG – Goudsmid Marc Lange heeft met zijn ring Silhouette Fireworks de Nederlandse ontwerpwedstrijd voor goudsmeden 2014 gewonnen. Bij het thema Erfstuk voor de Toekomst lieten Lange en de andere deelnemers zich inspireren door de toekomstige koningin, prinses Amalia.

“Marc Lange heeft het thema ‘Erfstuk van de Toekomst: ontwerp een juweel dat geschikt zou zijn voor prinses Amalia’ spectaculair uitgevoerd met veel creativiteit, durf, vakmanschap en ambachtelijke vaardigheid. Hij bewijst met zijn sieraad dat het ambacht van goudsmid absoluut een vak van de toekomst is”, aldus Bas Hagemeijer, voorzitter van de Vereniging goud- en zilversmeden.

Een vakjury en het Nederlandse volk bepaalden samen de winnaar van de wedstrijd. “De ring verbeeldt vuurwerk ter ere van het 200-jarig Koninkrijk en bevat de silhouetten van Willem I, II en III, Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Willem-Alexander. Amalia, onze toekomstige koningin, is te zien in een miniatuuruitvoering als de opmaat voor een nieuw begin”, laat de organisatie weten.

De genomineerde juwelen zijn tot 12 april volgend jaar te bewonderen in het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven.

Meer Nederland